Екскурсія у Кам'янець-Подільський

2019-05-19

/Files/photogallery/939/к1.jpg

Учні 7, 8 класів відвідали місто, що у народі прозвили квіткою на скелі.

Кам’янець Подільський (Хмельницької області) – місто, що зберегло дух середньовіччя. Своєрідність та унікальність його полягають у гармонійному поєднанні ландшафту і містобудівної структури середньовічного міста, в якому військові інженери, використовуючи чудові природні властивості, створили фортифікаційну систему, що не має аналогів у Європі…

До творення неповторного архітектурного вигляду Кам’янець-Подільського у різні періоди його історії доклали майстерності архітектори й скульптори з різних країн світу.

Ми дізналися про життя руської, польської, та вірменської громад на території Кам'янця, відвідали Кам'янець-Подільську фортецю, її стіни пам'ятають Золоту Орду, князя Литовського, Річ Посполиту, Османську імперію, Російську імперію, націоналістів, більшовиків, фашистів.

Гуляли вуличками старого міста, відвідали Польські та Руські ворота, Кафедральний костел Петра і Павла, Церкву св. Миколи, міську ратушу, музеї тощо.

Найбільше враження для дітей призвела "Кришталева печера" у селі Кривче (Тернопільської області).Середня ширина ходів — 2,0 м, середня висота — 2,7 м. Вона практично суха і є легкою для проходження. Тут спостерігається впродовж року стала температура (+10,6 °C). Це єдина освітлена печера на заході України, що приймає відвідувачів цілий рік.

Туристичний маршрут має протяжність два з половиною кілометри та триває близько півтори години. Перші 480 м є штучно прокладеним тунелем, стіни якого виблискують гіпсами, що нагадують листя папороті. На маршруті чергуються коридори і зали, окремі витвори природи отримали власні назви — голова бика, ящірка, слон тощо. Назву «Кришталева» печера отримала завдяки кристалам гіпсу білого, кремового та рожево-бурштинового кольору, що покриває місцями її стіни.

/Files/photogallery/939/к4.jpg

/Files/photogallery/939/к3.jpg

/Files/photogallery/939/к2.jpg

/Files/photogallery/939/к3.jpg

/Files/photogallery/939/к8.jpg

/Files/photogallery/939/к9.jpg

/Files/photogallery/939/к5.jpg

/Files/photogallery/939/к6.jpg

/Files/photogallery/939/к7.jpg

/Files/photogallery/939/к77.jpg

/Files/photogallery/939/к97.jpg

/Files/photogallery/939/к98.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 98